Apple представи iPhone 6, iPhone 6 Plus и Apple Watch

Авто новости.

Apple представи новите си продукти в Купертино.  Още с излизането си на сцената Тим Кук започна с презентацията и представянето на двата нова айофона без да губи време.

2.jpg

Новите смартфони на компанията са направени от специален алуминий, а логото на Apple върху тях е от неръждаема стомана. И двата смартфона са с нови Retina HD дисплеи, специално разработени за тях.

apple2

По-малкият е с размер от 4,7 инча по диагонал и е с резолюция 1334х750 пиксела, а първият фаблeт на Apple e с 5,5-инчов екран, който ще работи в резолюция 1920х1080 пиксела. Впечатляваща е и дебелината на двата модела, която както можете да видите на снимките е 6,9 и 7,1 мм. (7,6 мм за iPhone 5S)

apple3

Беше демонстриран и новия интерфейс, от който ще се възползва iPhone 6 Plus заради по-големия дисплей. Той ще има хоризонтален режим на началния екран, а чрез двойно докосване на основния бутон на устройството, изобразеното на дисплея ще се смъква леко надолу, така че да дава достъп до контролите на самия екран.
Apple4

Съответно телефоните ще имат нов 64-битов процесор на Apple – А8. Той е с 13% по-малък от предходния, използван при 5S, но е и с 20% по-бърз и впечатлява с 50% по-голяма производителност при работата с графика. Двата нови iPhone модела ще работят в LTE и VoLTE мрежи, а също така ще поддържат и работа с Wi-Fi 802.11ac, с което ще гарантират на своите ползватели „максимално висока скорост”. Въпреки по-мощния процесор, ще има по-добра батерия, позволяваща до 11 часа гледане на видео или 10 часа браузване в интернет при малкия модел и съответно 14 и 12 часа при iPhone 6 Plus.

Нововъведение в телефона е и барометър, с който ще може да се измерва атмосферното налягане – той ще позволи на разработчиците да правят нови интересни приложения, чрез които ще може да се следи надморска височина, атмосферно налягане в реално време и т.н.
Камерата ще продължи да е 8-мегапикселова, но сензорът и ще е от ново поколение. Тя ще предоставя много по-качествени снимки, ще има f/2.2, 1.5µ размер на пикселите, а ще може да се похвали и с True Tone светкавица за по-реалистични цветове при правена на снимки в условия на ниска осветеност.

Телефоните ще са на пазара в САЩ от 19-и септември, а до края на годината ще се появят в 115 страни по света, сред които надяваме се и България(всъщност Мтел вече обявиха, че през октомври ще пристигнат първите бройки). Обявените цени от компанията ($199 за iPhone 6 и $299 за iPhone 6 Plus) са за пазара в САЩ, заедно с договор, така че все още няма информация колко точно ще струват моделите.

След iPhone 6 и iPhone 6 Plus Тим Кук пред стави нещо, което всички очакваха от повече от две години, а именно Apple Watch.

Устройството е „най-личното нещо”, което Apple някога е правил, сподели Тим Кук. В компанията са разработили изцяло нов интерфейс, който е съобразен с малките размери на екрана. Управлението се извършва основно от Digital Crown, с който се навигира из менюто, променя се увеличението и изобщо се контролират повечето функции.

apple5

Часовникът ще е направен от метал, като на пазара ще има и позлатена версия. От Apple обещават голямо разнообразие от каишки, а малка изненада е, че и Watch ще е с два размера. Отделно ще има различни версии – спортни, елегантни и основни, като всички ще са със сапфирено стъкло.

Тагове:     , , ,

Автор /


Други постове