Ярост

Авто новости.

За Брад Пит това е трети филмов проект (след “Гадни копилета” и “Седем години в Тибет”), чието действие се развива в годините на Втората световна война. В “Ярост” нещата се случват през април 1945 г., като сюжетът се фокусира върху американския армейски командир Дон Колиър-“Уордеди” (Брад Пит) и екипажа на танка “Fury” (“ярост”).

Те трябва да изпълнят изключително важна мисия в сърцето на нацистка Германия. Сюъзниците правят финалното си настъпление в Европа, а сержантът с прякор “военния татко” (“Уордеди”), обръгнал в битките, командва танк “Шърман” с екипаж от 5 човека в смъртоносна мисия зад фронтовата линия.

Те са малобройни, недобре въоръжени и с натрапен във взвода им новобранец… но приемат неблагоприятните предизвикателства в своите героични опити да ударят противника в тила му. Кървава схватка, в която петима мъже се изправят срещу 300! По време на снимките са използвани десетки истински танкове, предоставени от американското правителство и режисьорът, сценарист и продуцент Дейвид Ейър (“Саботаж”, “Улични крале”, “Черни дни”) уверява, че намесата на екипа по визуални ефекти е минимална.

Бюджетът на лентата е 80 милиона долара. Операторският екип се ръководи от руснака Роман Васянов, а сред изпълнителните продуценти е и Брад Пит. В ролята на сержант Майлс е синът на Клинт Истууд – Скот Истууд, известен още като Скот Рийвз (“Знамената на бащите ни”, сериалът “Пожарникарите от Чикаго”). Звездата от “Трансформърс” Шая ЛаБаф (“Досиетата Х”, “Спешно отделение”, “Дистърбия”, “Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп”, “Беззаконие”, “Нимфоманка”) играе Бойд Суон-“Библията”.

Други постове