Финали на V1 Challenge Bulgaria в София

Авто новости.

Днес на паркинга на IKEA бяха финалите на V1 Challenge Bulgaria. За непросветените V1 Challenge е уникално автомобилно състезание с автомобили Volkicars, създадени по дизайн на звездата на автомобилния спорт в Турция – Волкан Ъшък! Състезанието V1 Challenge е успешно проведено в Турция, Туркменистан и Молдова. Над 110 000 зрители са се забавлявали през 2011-2012-2013 г.
Иновативната надпревара се провежда със специално създадените за рали състезания автомобили. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента са произведени общо 75 броя.
Форматът на шампионата е разработен с цел моторният спорт да бъде достъпен и всички фенове да имат възможността да бъдат свидетели на надпреварата. Затова за трасе се използват булеварди или централни пространства в града. Феновете стават свидетели на цялото състезание, както и на екстремни и атрактивни демонстрации от популярни гост-пилоти и забавни активности от партньори и каскадьори в продължение на 4 часа.
В концепцията на шампионата е застъпена и силна мотивационна схема за състезателите. Чрез иновативна система за награждаване, както и чрез поддържане на високия адреналин на публиката, пилотите са призвани да дават всичко от себе си във всеки миг от надпреварата и да бъдат макси
мално концентрирани.

Победител с най-бързо време стана Григор Григоров, а най-бърза сред момичетата бе Дияна Стоянова.

По време на събитието имаше атрактивни дрифтове, Stunt шоу, демонстрация с болид и картинг състезание.

Тагове:     , , ,

Автор /


Други постове