Театър на открито по случай Деня на София

Авто новости.

На 17 септември (сряда) от 20 ч. новият сезон в Театър „София“ ще започне с „Гъдулката гори“ с вход свободен. След изиграни представления в Братислава, Виена и Берлин през изминалия сезон, Юлиян Рачков отново е на българска земя с моноспектакъла  специално за празника на София.

„Понякога Балканите ми се струват ужасно кътче, потънало в абсурди и тежка апатия, която разкапва всичко наоколо. Друг път виждам в тях хубостта на веселието, някаква причудлива усмивка наднича глупашки отвсякъде и те усмихва, върви разбирай как и защо.“, споделя авторът Райко Байчев.

Той спечели първия Конкурс на Театър „София“ за написване на съвременна българска пиеса през 2010 г. Това е първа пиеса за Райко Байчев. Когато я пише е на 23 години и споделя, че това е неговият опит да разкаже за своето поколение, което цени и обича.

Останалите постановки на Театър „София“ през септември ще бъдат с цени на билетите от 8 лв. (редовни билети) и 6 лв. (билети за ученици, студенти и пенсионери). Изключение прави само “Антигона” от Жан Ануи, чиято премиера в Театър „София“ е на 23 септември от 19 часа.

Автор /


Други постове