”Парижки бал” в София

Авто новости.

Известни личности, занимаващи се с благотворителност, идват за първия “Парижки бал” в София от Париж, Берлин, Бейрут и Брюксел.
Средствата са за сиропиталището “Констанца Ляпчева” в Долна баня, съобщи един от инициаторите – Христо Куртев, цитиран от БТА.

Социалното заведение е основано от съпругата на министър-председателя Андрей Ляпчев, носи нейното име и тази година чества 100-годишнината си.

Събитието под почетния патронаж на Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита е на 4 октомври от 20.00 ч. в зала “София” в хотел “Кемпински-Зографски”.

Кувертите по 200 лв. вече са изкупени. Очаква се да присъстват около 120 души от различни сфери на обществения живот. Сред поканените са представители на наши банки и компании, както и на френски фирми с филиали в България.

Кирил Недев е инициатор и организатор на благотворителната томбола по време на бала, също в полза на дома за деца в Долна баня.

Симеон Сакскобургготски, Христо Куртев, Кирил Недев и членове на основаното в София сдружение “Парижки бал” са предоставили предмети и картини за томболата.

Артисти от оркестъра и балета на Музикалния театър ще забавляват гостите на благотворителния бал. Диригент е Михаил Арнаудов, хореограф – Татяна Янева.

Танците ще открият френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан и съпругата му Мария, които подкрепят инициативата.

“Парижкият бал” в София ще се състои всяка година в първата събота на октомври. Едноименното сдружение предвижда разнообразна дейност, свързана и с отношенията между София и Париж – организиране на изложби, концерти, срещи, вечери, коктейли, вдъхновени от примера на френската столица в социален и обществен аспект.

Информация: dir.bg

Автор /


Други постове