НЕ фест – фестивал за независимо експериментално изкуство

Авто новости.

Три експеримента в сценографията ще открият международната изложба на НЕ Фест 2. Второто издание на фестивала за съвременно изкуство НЕ Фест под надслов „Гледни точки” започва на 15 септември във Фабриката за градско изкуство, Зона Култура в София. Всички събития са с вход свободен.

ПРОГРАМАТА на НЕ Фест 2:

Вторник, 16 септември седмо изкуството. Прожекциите започват в 18,30 ч. с документалния филм в партньорство със „Списание 8” „Глабално затопляне”. Следват късометражни филми от България и Бразилия – част от отворената покана за участие на НЕ Фест 2. Часовете между 20 и 22 са предвидени за международната селекция на студентския късометражен фестивал „Ранно пиле”.

 

Сряда, 17 септември – смели и необичайни литературни представяния ще посрещнат гостите наЗона Култура в. „Слънцестоения на Черната река”, мултимедиен проект на Калоян Праматаров ще пренесе в София един мистичен образ на макендонската столица Скопие в звук, слово и фотографии. Останалите акценти в деня, отреден за поезия, са аудио-визуалната инсталация на Пламена Гиргинова „Лимеренция” и видео поема с международно участие от Литва.

 

Четвъртък, 18 септември в 20 ч. – един анонимен персонаж, чрез който различни качества на движение търсят своя идентичност е идеята на авторския соло-спектакъл на Искрен Петков „lu-lu (Spring Awekening). Малко преди това, в 19 ч. ще се развихрят артистите от Сдружение по действителен случай. Триото ще представи своята „Идентичност”, която обединява народни танци, съвременен пърформанс и една „чудовищна” гъдулка.

 

Петък, 19 септември – почитателите на експерименталния звук ще имат удоволствието да се потопят в „Потопъ” на Блуба Лу. Димитър Паскалев, Константин Кацарски и Деница Георгиева ще представят пиеси от емблематичния седми албум на групата заедно с едноименния анимиран музикален филм, съпътстващ проекта.

 

Събота, 20 септември, дискусия на тема „Гледни точки” с гостите на НЕ Фест 2 ще се опита да предизвика свободен разговор за експерименталния подход в изкуството и дързостта на идеите.

 

Неделя, 21 септември обещава много веселие и щура парти вечер с музикантите от БигБанда, които няма да оставят никой да скучае. Началото е в 20,30 ч.

Изложбата под надслов „Гледни точки”, която обединява колажи, графики, фотографии, скулптури и видео арт на артисти от цял свят ще остане отворена за посещения до 30 септември.

Автор /


Други постове