Балканско първенство по карате в София

Авто новости.

Днес и утре в Зала „Арена Армеец” се провежда 15-то Балканско първенство по карате старша възраст, девойки и младежи, жени и мъже до 21 г. В първенството се състезават над 850 участници от България, Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватска, Черна гора.

В церемонията по откриването взеха участие: Антонио Еспинос, президент на Световната и Европейската карате федерации, Алексей Петров, президент на Балканската карате федерация и Българската национална федерация КАРАТЕ, Крисия Тодорова и фолклорен ансамбъл „Българе”.

Президентът на Световната карате федерация Антонио Еспинос, който е специален гост на 15-то Балканско първенство по карате София 2014, ще проведе поредица от официални срещи по повод включването на карате спорта в Първите европейски игри в Баку 2015 г., организирани от олимпийските комитети на европейските държави. Непосредствено след пристигането си Антонио Еспинос се срещна с министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

 

Автор /


Други постове